16.1.19

Marockansk färsröra med couscous



(bild- och receptkälla: citygross.se)


4 port.


1 st gul lök
1 tsk olivolja
1 st vitlöksklyfta
500 g nötfärs
1 förpackning krossade tomater
1 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
2 tsk ras el hanout*
salt, peppar
2 dl couscous
250 g morötter
0,5 msk olivolja
0,5 citron
1 förpackning bladpersilja
flagad mandel


Gör så här:


1.

Skala och finhacka löken och bryn den i olja i en stekpanna, pressa i vitlök. Lägg i färs och stek den smulig.


2.

Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning och krydda med ras el hanout. Låt puttra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.


3.

Koka couscos enligt anvisning på förpackningen.


4.

Skala och skär morötterna i stavar. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Blanda morötterna med olja och pressa i citronsaft. Krydda med salt och peppar. Strö till sist över hackad bladpersilja.


5.

Servera färsröran med couscos och de syrliga morötterna. Strö över rostad flagad mandel.



*

Hemmagjord Ras el hanout

Blanda
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen koriander
1 tsk malen muskot
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen kanel



Inga kommentarer: