17.9.18

Cannelloni med färs



(bild och recept citygrossmatkasse)


4 port.


400 g nötfärs
1 tsk rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk salt
0.5 tsk peppar
250 g morötter
1 st gul lök
2 förpackningar krossade tomater
1 st grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
3 msk balsamvinäger
250 g färska lasagneplattor
0.5 förpackning riven ost


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader.


2.

Bryn färs i oljan och krydda med salt och peppar.


3.

Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran.


4.

Koka upp krossade tomater med buljongtärningen och krydda med salt, socker, peppar och balsamvinäger.


5.

Fördela köttfärsröran på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsfast form och häll tomatsåsen över.


6.

Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 25 minuter.


Servera med sallad.



Supergott! Jag kryddade upp rätten med riven vitlök både i färs och tomatsås. Hade kunnat göra dubbel sats för det var lite snålt tilltaget. Eller det var så gott.



Inga kommentarer: