(bild och recept citygrossmatkasse)
4 port.
400 g nötfärs
1 tsk rapsolja
1 tsk salt
0,5 tsk salt
0.5 tsk peppar
250 g morötter
1 st gul lök
2 förpackningar krossade tomater
1 st grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk socker
0,5 tsk svartpeppar
3 msk balsamvinäger
250 g färska lasagneplattor
0.5 förpackning riven ost
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Bryn färs i oljan och krydda med salt och peppar.
3.
Skala och riv morot och lök och blanda ner i färsröran.
4.
Koka upp krossade tomater med buljongtärningen och krydda med salt, socker, peppar och balsamvinäger.
5.
Fördela köttfärsröran på lasagneplattorna och rulla ihop. Lägg dem i en ugnsfast form och häll tomatsåsen över.
6.
Strö över riven ost och gratinera i ugn ca 25 minuter.
Servera med sallad.
Supergott! Jag kryddade upp rätten med riven vitlök både i färs och tomatsås. Hade kunnat göra dubbel sats för det var lite snålt tilltaget. Eller det var så gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar