23.9.18

Morotsrulltårta





Tårtbotten:

2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
0,5 dl majs- eller rapsolja
ca 2 dl fint rivna morötter.


Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Vispa ägg och socker poröst.


3.

Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggfluffet.


4.

Riv morötterna och vänd sedan ner dem och oljan i de övriga ingredienserna.


5.

Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred smeten jämt över bakplåtspapperet.


6.

Baka i mitten av ugnen i ca 5 minuter, tills kakan är genombakad.


7.

Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspapperet försiktigt och låt kakan svalna helt.



Cream cheesefyllning:

50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kall cream cheese


Gör så här:


1.

Vispa smöret i ca 2-3 minuter.


2.

Blanda i florsocker och vaniljsocker och vispa i nån minut till.


3.

Vänd i cream cheese och vispa tills du har en styv frosting. Övervispa inte.


4.

Bred fyllningen tunt över den kalla kakan. Rulla ihop till en rulltårta. Pudra med florsocker om du vill.


Kakan är godast kall. Håller sig i kylskåpet några dagar. 



Och skulle du misslyckas med degen så kan du ju alltid göra så HÄR (<--klicka). Hrm...




Inga kommentarer: