(bild och recept citygross.se)
4 port.
2 dl ris
2 tomater
1 rödlök
125 g champinjoner
400 g nötfärs
1 tsk flytande margarin
Tacokrydda:
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
0,5 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
2 dl vatten
1 burk tacosås medium
50 g riven ost
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader.
2.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg sedan i ugnsfast form.
3.
Klyfta tomater och lägg ovanpå riset.
4.
Hacka löken och skiva svampen. Bryn lök, svamp och färs i margarin i ett stekjärn. Tillsätt tacokryddorna och vatten. Låt sjuda några minuter.
5.
Fördela köttfärsröran över ris och tomater, toppa med tacosås och riven ost. Gratinera i ugn tills gratängen fått fin färg, ca 10 minuter.
6.
Servera gratängen med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar