19.5.18

Svampasta med tryffel och parmesan



(bild och recept koket.nu)



4 port. 


400 g pappardelle
500 gr skogschampinjoner
2 vitlöksklyftor, finhackade
130 g färsk bladspenat
0,5 purjolök i tunna skivor
3 dl grädde
1msk koncentrerad grönsaks- eller kycklingfond
några droppar tryffelolja
65 gr rostade pinjenötter
riven parmesan
salt, peppar



Gör så här:


1.

Koka upp pastavattnet, men koka pastan först när såsen är klar och koka 1-2 minuter kortare än anvisningen på paketet för al dente pasta. Glöm inte salta vattnet generöst.


2.

I en stor stekpanna, hetta upp olja tills den ryker. Stek svampen i omgångar, så den blir fräst och inte kokt. Lägg upp den stekta svampen på en tallrik vid sidan av.


3.

När all svamp är stekt, lägg i en klick smör i stekpannan och stek purjon och vitlöken. Tillsätt sedan svampen, häll på grädden samt koncentrerad fond och låt koka några minuter. Tillsätt spenaten och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.


4.

Vänd ner den koka pastan i såsen och servera genast med nyriven parmesan. 




Inga kommentarer: