Smarrig rabarberpaj. Lite tidskrävande eftersom det krävs att man gör en rabarberkompott, men sååå värt det!
1 kg rabarber
2 dl strösocker
saft av 5 limer
ev majsstärkelse utrörd i vatten
1 dl pärlsocker
Smulpaj:
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 limer
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Smulpajen: Rör ihop sockret med övriga ingredienser.
3.
Ansa rabarbern och skär i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red ev med majsstärkelse utrört i vatten. Kompotten ska ha halvfast konsistens.
4.
Lägg kompotten i en smord form, ca 24 cm i diameter och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå.
5.
Baka i varm ugn tills pajen är gyllenbrun. 20-25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.
Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar