20.5.18

Rabarbersmulpaj med lime






Smarrig rabarberpaj. Lite tidskrävande eftersom det krävs att man gör en rabarberkompott, men sååå värt det! 


1 kg rabarber
2 dl strösocker
saft av 5 limer
ev majsstärkelse utrörd i vatten
1 dl pärlsocker

Smulpaj:
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
finrivet skal av 5 limer


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader.


2.

Smulpajen: Rör ihop sockret med övriga ingredienser.


3.

Ansa rabarbern och skär i mindre bitar. Koka ihop med socker och limesaft till en kompott. Red ev med majsstärkelse utrört i vatten. Kompotten ska ha halvfast konsistens.


4.

Lägg kompotten i en smord form, ca 24 cm i diameter och strö över smuldegen. Strö pärlsocker ovanpå.


5.

Baka i varm ugn tills pajen är gyllenbrun. 20-25 minuter. Servera med glass eller vaniljsås. 



Njut!





Inga kommentarer: