(bild och recept från ica.se)
En klassisk äppel tarte tatin kan vara nåt av det godaste i efterrättsväg. Men bananvarianten var inte dum den heller. Gillar du friterad banan på kinarestaurangen? Då gillar du det här, jag lovar!
1 dl rörsocker
50 g smör
1/2 tsk malen kanel
1 krm salt
2 msk mörk rom
4 små bananer
1 rulle färdig smördeg (ca 250 g)
Till servering:
Vaniljglass eller turkisk yoghurt
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Smält rörsocker i en ugnssäker stekpanna, ca 20 cm i diameter (för 6 port), till en gyllene karamell.
3.
Tillsätt smör, kanel, salt och salt rom och rör om.
4.
Skala oc hhalvera bananer. Lägg dem med snittytan nedåt i pannan. Skär ett lock av smördeg. samma storlek som stekpannan. Lägg på degen som ett lock och nyp in efter stekpannans kant. Nagga med en gaffel. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills den får färg.
Till servering:
Stjälp upp på ett fat. Servera genast, gärna med vaniljglass eller tjock yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar