(recept från femina)
4 port.
ca 300 g tortiglioni (korta pastarör)
ca 10 svarta oliver
2 msk kapris
3 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 röd chilifrukt (urkärnad)
2 msk olivolja
1 msk torkad oregano
1 kvist rosmarin
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
salt, peppar
1 kula burrata (krämig mozzarella)
1.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och spola den sen kall.
2.
Finhacka oliver, kapris, vitlök, gul lök och urkärnad het chili.
3.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och låt det puttra några minuter på svag värme under omrörning. Tillsätt oreganon, rosmarin, krossade tomater och tomatpuré. Låt puttra i 15-20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
4.
Vänd ner den avrunna pastan och låt allt bli varmt. Ringa lite olivolja över och servera pastan toppad med flingsalt och örtkrydda tillsammans med burrata i bitar.
Sååååå gott! Jag använde vanlig mozzarella och det var supergott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar