Kladdkakeingredienser:
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
Toppingingredienser:
50 g rumsvarmt smör
2 msk kallt kaffe
2 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Kokos att strö över
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då det kan bli för mycket luft i och den kan bli torr.
2.
Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter och fördela ut smeten.
3.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten - den stannar till sig i kylskåpet. Låt den stå i kylskåpet minst ett par timmar innan du brer över toppingen. När toppingen och riven kokos är på plats låt den stå kallt ett par timmar till innan du serverar.
(recept jennysmatblogg.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar