(bild och recept citygrossmatkasse)
Jisses, så gott! Värt besväret att det var lite meckigt. Jag tog lite olja på en skärbräda och plattade ut färsen på den. Men himmelskt gott! Om man gillar kebab. Nästan godare än "köpekebab".
4 port.
500 g kycklingfärs
0,5 dl ströbröd
1-2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 msk olivolja
2 tomater
1 rödlök
sallad
pitabröd
2 dl turkisk yoghurt
1.
Blanda färs, ströbröd, spiskummin och gurkmeja. Pressa i vitlök. Krydda med salt och cayennepeppar.
2.
Värm olja i en stekpanna. Platta ut färsen tunt och stek på båda sidor. Dela färsen i bitar.
3.
Skär tomat i bitar och hacka löken. Fyll pitabröden med sallad, grönsaker och färsbitar. Klicka till sist på yoghurten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar