(bild och recept från åretrunt.se)
200 g digestivekex
75 g smör eller margarin
Fyllning:
600 g färskost
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
3 ägg
2 msk potatismjöl
skal av 1 citron
1/2 dl lemon curd
Garnering:
citron eller hallon
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
Krossa digestivekexen i en matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och krossa dem med exempelvis en brödkavel.
3.
Smält matfettet. Vänd ner smulorna i matfettet och rör om. Tryck ut smulorna i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Kläm gärna ett smort bakplåtspapper i formens botten. Grädda strax under ugnens mitt i ca 10 min.
4.
Vispa samman färskost, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Tillsätt potatismjöl, rivet citronskal och lemon curd. Rör samman till en jämn smet. Fördela smeten på den förgräddade bottnen.
5.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan stannat helt. Ta ut och låt den stå en stund. Garnera med citronskivor eller hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar