(bild och recept citygrossmatkasse.se)
4 port.
1 gul lök
500 g kycklingfärs
1 msk ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
0,5 tsk vitpeppar
1 msk flytande margarin
Tomatsås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
500 g plommontomater
1 msk torkad basilika
salt och peppar
2 krm socker
spagetti
riven parmesanost
Gör så här:
1.
Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en gryta och stek löken mjuk. Hacka tomaterna i grova bitar och tillsätt i grytan. Lägg i basilika. Låt puttra ca 30 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
Jag finrev lök och vitlök och använde passerade tomater istället för plommontomater.
2.
Skala och riv lök och blanda ihop med färs, ströbröd, ägg, salt och peppar. Rulla till bullar och stek i margarinet.
3.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
4.
Om du använt plommontomater så kan du mixa såsen om du vill ha den jämn. Tillsätt sen de stekta köttbullarna. Servera med spagetti, riven eller hyvlad parmesan och riva morötter.
Oj, oj, oj, den här tomatsåsen gick åt som smör i solsken. Kräsen nioåring åt fem portioner!
(1 port = 12 smartpoints enligt viktväktarna)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar