9.3.17

Pasta med broccoli och ädelost





(bild och recept från vardag.nu)


4 port.


4 port. pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 broccolihuvuden
smör/olja att steka i
3 dl vatten
1 dl vittt vin (alt. mer vatten + 1 msk citronsaft)
2 dl creme fraiche
salt, peppar
1 dl hackad, färsk basilika
140 g ädelost


Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningarna. Jag använde tagiatelle. 

Hacka lök och vitlök. 

Dela broccolin i små buketter. Broccolistammen skalar du bort det yttersta lagret på och skivar sen tunt. 

Fräs lök och vitlök mjukt. Lägg i broccoli, vatten och vin och koka tills broccolin är mjuk.

Blanda ner creme fraiche.

Mixa hälften av såsen slät. Smaka av med salt och peppar.

När nån minut återstår av pastans koktid, blanda broccolisåsen med pastan och koka allt klart tillsammans.  Det skippade jag. Jag blandade först när pastan kokat klart.

Vänd ner basilikan (det hoppade jag över) och blanda ner hälften av osten. Vänd runt så att osten smälter. Smula ner resterande ost och fördela över pastan precis innan du serverar.


NJUUUUUT!!!




Inga kommentarer: