23.3.17

Kyckling med ratatouille






(bild och recept från citygrossmatkasse.se)


4 port


1 röd paprika
1 aubergine
1 zucchini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
600 g kycklingfilé
1 förpackning krossade tomater
1 lagerblad
0,5 tsk timjan
0,5 tsk rosmarin
salt, peppar
0,5 tsk socker



Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.


Skär paprika, aubergine och zucchini i 2x2 cm bitar. Skala och hacka lök och vitlök.


3.

Hetta upp hälften av oljan i ett stekjärn och bryn kycklingen runt om. Ta upp kycklingen och lägg den i en gratängform.


4.

Bryn grönsakerna i resterande olja i 5 minuter, slå i krossad tomat, lägg i lagerblad och krydda med timjan och rosmarin. Smaka av med salt, peppar och socker.


5.

Slå grönsakerna över kycklingen och tillaga i ugn i 20 minuter.



Enligt originalreceptet ska man servera pasta till, jag tycker själv att det är onödigt. Det var fullt tillräckligt med kyckling och grönsaker. Dock strödde jag över lite smulad fetaost. Gott! 




Inga kommentarer: