(bild och recept från vardag.nu)
4 port.
600 g vit fiskfilé (t ex torsk)
1/2 citron
Potatismos:
800 g mjölig potatis
1 dl grädde
1 ägg
Gratängsås:
25 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl fiskspad + vatten
3 dl grädde (eller mjölk)
1 dl hackad färsk dill
1/2 citron
salt, svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken i en ugnsfast form, salta och pressa över citron. Täck formen med aluminiumfolie och koka i ugnen 15 min.
Skala, skiva och koka potatis under tiden.
Låt potatisen ånga av medan du gör såsen. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet så du får en slät röra. Häll i fiskspadet från formen, vatten och grädde lite i taget. Koka 3 min under omrörning. Ta av från värmen, vänd ner dillen och smaka av med citron, salt och peppar.
Slå såsen över fisken.
Mosa potatisen och blanda med grädde, smaka av och blanda ner ägget. Spritsa eller klicka moset runtom fisken.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 min, tills mosen fått fin färg.
Servera med grovrivna morötter.
Supergott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar