24.3.17

Kotlett med potatis- och jordärtskocksgratäng






(bild och recept från citygrossmatkasse.se)



4 port.



500 g jordärtskockor
500 g potatis
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
svartpeppar
1 tsk timjan
2,5 dl matlagningsgrädde 4%
1,5 dl mjölk 0,5%
1 dl riven ost max 24%
600 g fläskkotlett
2 tsk flytande margarin

Sallad
Salladslök



Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 225 grader.


2.

Skala och skiva jordärtskockor, schalottenlök och vitlök i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och timjan mellan varven.


3.

Varva potatis, jordärtskockor, lök och vitlök i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och timjan mellan varven.


4.

Slå på matlagningsgrädde och mjölk, strö över ost och gratinera i ugn ca 30 minuter eller tills potatis och jordärtskockor är mjuk.


5.

Skär kotletten i skivor och stek i margarin. Krydda med salt och peppar.


6. 

Servera kotlett med gratäng och sallad.



Jag serverade tillsammans med klassisk brunsås som jag gör på matlagningsgrädde, kinesisk soya, kalvfond och allroundkrydda. Riktigt gott. 



(1 port = 9 smartpoints enligt viktväktarna)




Inga kommentarer: