28.3.17

Öppen moussaka






4 port.


2 auberginer
1 msk olivolja
1 gul lök
1 tsk flytande smör
400 g nötfärs 10%
1 tsk kanel
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater
1 tsk torkad oregano
salt, peppar
100 g fetaost 10%



Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 200 grader.


2.

Dela auberginerna på längden och lägg dem på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Grilla i ugnen 30 minuter tills de blir mjuka.


3.

Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i margarin i en stekpanna. Tillsätt färsen. Fräs på medelhög värme tills köttet börjar få färg.


4.

Tillsätt kanel, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs någon minut till och häll i krossade tomater och oregano. Låt puttra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.


5.

Gröp ur auberginehalvorna, grovhacka och blanda ihop med färsen. Fördela sedan färsen i auberginehalvorna. Strö över smulad ost och gratinera i ugn 10 minuter. Servera med sallad.



(originalrecept från citygrossmatkasse.se
8 smartpoints per portion enligt viktväktarna)


Inga kommentarer: