6.1.16

Karibisk räkcoctail




Supersmarrig förrätt. Jag älskar färsk koriander och öste ner rejält med koriander. Majonäsen kommer jag dock utesluta nästa gång. Och sannolikt kommer jag öka mängden räkor. 

4 port
500 g räkor med skal
1/2 röd paprika
150 g gurka
1 avokado
1 lime, pressad
200 g fryst, tärnad mango
1 dl färsk koriander, dill el bladpersilja
2 krm salt

Topping
majonnäs 
hackad dill
skivad lime
50 g röd stenbitsrom


Gör så här
1. Topping: Smaksätt majonäs med dill.
2. Skala räkorna. Tärna paprikan. Skär gurkan fri från kärnor och tärna den. Tärna avokadon och blanda den med pressad limesaft.
3. Blanda räkor, grönsaker, mango, koriander och salt i en bunke. Lägg upp i glas.
4. Toppa cocktailen med majonnäs, lime och stenbitsrom.
(bild och recept från hemmetsveckotidning.se)

Inga kommentarer: