3.12.15

Strimlad karré i hoisinsås med gurksallad


(bild och recept från citygross matkasse)

Jisses. det här var nåt av det godaste jag ätit på mycket länge. Så. Himla. Gott. Asiatiskt när det är som bäst. Starkt och smakrikt. Mmmm...


4 port. 

4 port jasminris

ca 600 karré
3 krm flingsalt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk raps/matolja till stekning
1 påse hoisinsås

Gurksallad:
1 gurka
1 röd chili
0,25 vitlök
2 msk japansk soja
1 msk vitvinsväger
2 msk socker


Koka riset enligt anvisningarna på paketet. 

Gör gurksalladen: Hyvla gurkan tunt med en osthyvel. Lägg i en skål. Kärna ur och hacka chilin fint. Rör samman chili, skalad och riven vitlök, soja, vinäger och socker. Häll över gurkorna. Låt stå tills det är dags att äta.

Skär karrén i tunna strimlor. Krydda med salt och peppar. Stek lite i taget tills det blir knaperstekt. När du stekt allt kött lägger du tillbaka det i stekpannan och häller över hoisinsåsen. Låt det bli karamelliserat. 

Servera med ris och gurka. Och NJUUUUUT!!! 



Inga kommentarer: