(bild och recept från citygross matkasse) |
Jisses. det här var nåt av det godaste jag ätit på mycket länge. Så. Himla. Gott. Asiatiskt när det är som bäst. Starkt och smakrikt. Mmmm...
4 port.
4 port jasminris
ca 600 karré
ca 600 karré
3 krm flingsalt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk raps/matolja till stekning
1 påse hoisinsås
1-2 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk raps/matolja till stekning
1 påse hoisinsås
Gurksallad:
1 gurka
1 röd chili
0,25 vitlök
2 msk japansk soja
1 msk vitvinsväger
2 msk socker
1 gurka
1 röd chili
0,25 vitlök
2 msk japansk soja
1 msk vitvinsväger
2 msk socker
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Gör gurksalladen: Hyvla gurkan tunt med en osthyvel. Lägg i en skål. Kärna ur och hacka chilin fint. Rör samman chili, skalad och riven vitlök, soja, vinäger och socker. Häll över gurkorna. Låt stå tills det är dags att äta.
Skär karrén i tunna strimlor. Krydda med salt och peppar. Stek lite i taget tills det blir knaperstekt. När du stekt allt kött lägger du tillbaka det i stekpannan och häller över hoisinsåsen. Låt det bli karamelliserat.
Servera med ris och gurka. Och NJUUUUUT!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar