27.12.14

Rostad mjuk pepparkaka med ädelost



Jisses, så gott!
Ett recept från Ernst julprogram 2014.

Alltså smakkombinationerna. Hoppa för allt i världen inte över nån endaste ingrediens, de hör ihop och skapar tillsammans med smaksymfoni, för att travestera Ernst. Men jag travesterar med kärlek. Himmel så gott!




mjuk pepparkaka
ädelost/grönmögelost
1-2 dl honung
1-2 msk olivolja
några kvistar färsk rosmarin
finhackat apelsinskal
smör eller olivolja att steka i

Garnering:
apelsinskal
rosmarinkvistar


Gör så här:

1.

Skär centimeterstora skivor av pepparkakan  och rosta dem i en stekpanna i olivolja eller smör.

2.

Koka ihop honung, olivolja, rosmarin och finhackat apelsinskal.

3.

Servera pepparkakan med en bit mögelost på och slå glazen ovanpå osten.
Garnera med rosmarin och apelsinskal.



Inga kommentarer: