(bild och recept från citygrossmatkasse) |
Jisses så gott! Prova doppa köttbullarna i såsen. Smarrigt! Som köttbullssushi!
ca 600 g blandfärs
1 tsk tomatpuré
1 tsk japansk soja
2 krm socker
0,5 rödlök
0,25 vitlök
3 krm vitpeppar
1 krm salt
2 tsk raps/matolja
4 port nudlar
300 g savoykål
0,5 rödlök
1 msk raps/matolja
Sås:
0,25 vitlök
2-3 krm sambal oelek
1 lime
1 dl japansk soja
1 msk råsocker
Så här gör du
Blanda samman färs, tomatpuré, soja, socker, hackad/riven lök, skalad och pressad vitlök, peppar och salt i en skål. Blanda väl, rulla och stek sen till köttbullar i olja.
Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
Strimla kålen och löken. Stek snabbt i en stekpanna.
Blanda samman såsen; pressad vitlök, sambal oelek, saft från lime, soja och socker.
Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar