12.11.14

Vietnamesiska köttbullar, sojadippsås och lättstekt savoykål med nudlar

(bild och recept från citygrossmatkasse)

Jisses så gott! Prova doppa köttbullarna i såsen. Smarrigt! Som köttbullssushi!


ca 600 g blandfärs
1 tsk tomatpuré
1 tsk japansk soja
2 krm socker
0,5 rödlök
0,25 vitlök
3 krm vitpeppar
1 krm salt
2 tsk raps/matolja

4 port nudlar

300 g savoykål
0,5 rödlök
1 msk raps/matolja

Sås:
0,25 vitlök
2-3 krm sambal oelek
1 lime
1 dl japansk soja
1 msk råsocker

Så här gör du

Blanda samman färs, tomatpuré, soja, socker, hackad/riven lök, skalad och pressad vitlök, peppar och salt i en skål. Blanda väl, rulla och stek sen till köttbullar i olja.

Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.

Strimla kålen och löken. Stek snabbt i en stekpanna.

Blanda samman såsen; pressad vitlök, sambal oelek, saft från lime, soja och socker.

Servera.


Inga kommentarer: