Det hör en historia till det här receptet. Den hittar ni här.
Och här nedan hittar ni recept och bilder från mitt kök.
Receptet är värt att testa. Kräver en del ingredienser, men å andra sidan är det otroligt lättbakat.
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Övrigt:
flingsalt
blandade frön och kärnor att toppa med
Gör så här:
Värm ugnen till 150 grader.
Blanda alla ingredienser utom flingsalt och frön att toppa med.
Rör samman till en gröt och klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå papperet så att smeten trycks ut till en tunn platta. Så tunt det bara går.
Ta bort det övre bakplåtspapperet och toppa med lite flingsalt samt blandade frön, t ex solroskärnor och krossade linfrön.
Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter eller tills brödet börjar få fin färg.
Höj eventuellt värmen på slutet för mer färg (det missade jag).
Låt kallna och bryt sen i mindre bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar