17.10.14

Kantarell- och baconpasta

(googlad bild, bildkälla okänd)


Kantareller. Finns det nåt godare?
Smarrig pasta som rekommenderas varmt.
Om man som jag älskar kantareller.


200 g bacon
1 gul lök, finhackad
250 g kantareller
2 vitlöksklyftor
smör
färsk timjan
2 dl matlagningsgrädde
parmesanost
pappardelle- eller tagiatellepasta

Skiva bacon i lagom bitar, stek tills precis innan det blir knaprigt.
Stek kantarellerna i smör, tillsätt lök och vitlök nästan vätskan dunstat bort. Fräs.
Tillsätt grädden och låt det puttra några minuter. Salta och peppra.

Blanda bacon med kantarellsåsen, häll över den nykokta pastan och toppa med parmesan och NJUT!




(orginalreceptet hittade jag här, men jag har gjort några mindre ändringar i det)

Inga kommentarer: