17.10.14

Grekiska fetaostbiffar





(bild och recept från receptfavoriter.se)




4 port.

400 g köttfärs
5 msk ströbröd
1/2 finhackad eller riven gul lök
1,5 dl mjölk
1 tsk socker
1 ägg 
1 tsk salt och något krm vitpeppar
1-2 klyftor vitlök
75 g fetaost
1/2 tsk torkad oregano
olivolja att steka biffarna i



1.

Sätt ugnen på 175 grader. Om du vill ha rostade grönsaker och potatis till sätter du in dem 40 min innan biffarna.


2.

Blanda mjölk och ströbröd, hacka lök och blanda ihop alla ingredienser till köttfärssmeten i en skål.


3.

Skala och pressa i vitlöken. Smula fetaosten så smått du bara kan och tillsätt den. Tillsätt oreganon. Blanda ihop färsen.


4.

Värm en stekpanna med lite olivolja. Stek ett litet smakprov. Kanske behövs mer av nån krydda?


5.

Forma biffarna i storlek som hockeypuckar.


6.

Bryn några biffar i taget i stekpannan med olivolja.


7.

Lägg över efterhand i en ugnsform. När du brynt alla biffarna låter du dem gå klart i ugnen ca 10-15 min.


8.

Ta ut och servera med t ex rostad klyftpotatis, tomatsallad och tsatsiki. Strö gärna lite smulad fetaost över.



NJUT!!!



Inga kommentarer: