29.11.14

Polvito Uruguayo - efterrätt




Fritt inspirerat efter ett Halv åtta hos mig recept.
Oj så gott!


4 port.


10 digistivekex
2 msk smör
Några nävar små maränger
Ohoj kolasås
2,5 dl vispgrädde




Krossa digestivekexen i en skål. Blanda mer smör tills det blir en hård smet (som till cheesecakbotten).

Krossa marängerna i en annan skål.

Vispa grädden hårt.

Varva digestivekross, marängkross, kolasås och vispad grädde i valfritt piffigt glas eller liten skål. Eller varför inte göra en stor form som man får ta så mycket man vill från? Fast då får man nog göra större sats. Typ som i originalreceptet, som finns här

På bilderna ovan piffade vi med lite digistivekross, en liten maräng och lite godisar. 
Nästa gång väljer jag nog att lägga några färska hallon, jordgubbar, amerikanska blåbär på toppen. Tror det hade smakat kanon.

Men det var gott så här också. Supergott.



Inga kommentarer: