Tycker inte riktigt att namnet på receptet låter gott, svampragu, men jisses så gott det här var! Nästa gång testar jag med fläskfilé.
(Recept och bild från citygrossmatkasse)
Ca 600 g kotlett i bit
3 krm flingsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk smör
250 g svamp
1 morot, strimla
1 rödlök
1 msk smör
1,5 dl vispgrädde*
1 dl mjölk*
1–2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 pkt persilja
4 port ris
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva köttet, salta och peppar och stek det i smör. Lägg det i en ugnsfast form.
- Ansa och skiva svampen, skala och hacka moroten, skala och strimla löken. Stek allt i smör i stekpannan som du stekt köttet i. Häll i vispgrädde och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll över köttet och laga i ugn ca 15-20 min. Strö sen över klippt persilja.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Snåla inte med persiljan! Det ska vara mycket! Det är det som gör hela rätten.
*Jag väljer matlagningsgrädde istället för vispgrädde och mjölk.
*Jag väljer matlagningsgrädde istället för vispgrädde och mjölk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar