12.9.14

Kotlett med svampragu


Tycker inte riktigt att namnet på receptet låter gott, svampragu, men jisses så gott det här var! Nästa gång testar jag med fläskfilé.
(Recept och bild från citygrossmatkasse)


Ca 600 g kotlett i bit
3 krm flingsalt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk smör

250 g svamp
1 morot, strimla
1 rödlök
1 msk smör
1,5 dl vispgrädde*
1 dl mjölk*
1–2 krm salt
1 krm vitpeppar
1 pkt persilja
4 port ris



  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva köttet, salta och peppar och stek det i smör. Lägg det i en ugnsfast form.
  3. Ansa och skiva svampen, skala och hacka moroten, skala och strimla löken. Stek allt i smör i stekpannan som du stekt köttet i. Häll i vispgrädde och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll över köttet och laga i ugn ca 15-20 min. Strö sen över klippt persilja.
  4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Snåla inte med persiljan! Det ska vara mycket! Det är det som gör hela rätten. 

*Jag väljer matlagningsgrädde istället för vispgrädde och mjölk. 





Inga kommentarer: