Oj vilket gott alternativ till den vanliga fredagstacosen!
Så fräscht med salladsblad istället för tortillabröd.
600 g fläskfilé
1 msk sesamolja och 1 msk olja
2 dl grekisk yoghurt
2 lime
1 dl japansk soja
1 msk riven färsk ingefära
2 msk farinsocker
3 klyftor vitlök
1 röd chilipeppar, het
gemsallad eller romansallad
2 dl böngroddar
20 cashewnötter
Färsk koriander
Gör så här:
Blanda yoghurten med 1 msk limesaft, 1 msk soja och 2 tsk ingefära. Ställ i kylen.
Blanda ihop en marinad med resterande soja, 1 tsk ingefära, farinsocker, pressad vitlök och finhackad chili. Skär fläskfilén i fingerstora bitar och lägg ner i marinaden. Marinera 30 minuter i rumstemperatur.
Hetta upp en stekpanna och häll i olja och sesamoljan. Stek sedan köttet på hög värme så att köttet blir ordentligt brynt på ytan.
Häll i marinaden i stekpannan och stek tills du får en klibbig och härlig sås som sätter sig runt köttet.
Gör små wraps av salladsbladen och lägg i kött, böngroddar, cashewnötter och grovhackad koriander. Toppa med yoghurtsåsen.
(Originalrecept och bild: Amir Kheirmand i samarbete med Viktväktarna)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar