5.4.14

Räkor med asiatisk touch



Himmel så gott! Så enkelt och så supersmarrigt! Uppskattades även av tolvåringen.


4 portioner nudlar
ca 4 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk mat/rapsolja
2,5 matlagningsgrädde
1-2 krm salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1-2 krm sambal oelek
2 burkar skalade räkor
70 g spenat

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala och riv ingefäran och vitlöken, fräs i olja i en gryta. Häll i grädde och koka ihop i ca 5 min. Krydda med salt, peppar och sambal oelek.
  3. Häll av lagen från räkorna och låt dem rinna av. Lägg i räkorna i såsen och vänd i hälften av spenaten.
  4. Servera med spenat.

Tips Ta inte med det trådiga på den rivna ingefäran.

(bild och recept från citygrossmatkasse)


Inga kommentarer: