Himmel så gott! Så enkelt och så supersmarrigt! Uppskattades även av tolvåringen.
4 portioner nudlar
ca 4 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 msk
mat/rapsolja
2,5 matlagningsgrädde
1-2 krm salt
1 krm grovmalen
svartpeppar
1-2 krm sambal oelek
2 burkar skalade räkor
70 g
spenat
Så här gör du
1.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2.
Skala och riv ingefäran och vitlöken, fräs i olja i en gryta. Häll i grädde och koka ihop i ca 5 min. Krydda med salt, peppar och sambal oelek.
3.
Häll av lagen från räkorna och låt dem rinna av. Lägg i räkorna i såsen och vänd i hälften av spenaten. Servera med färsk spenat.
Tips
Ta inte med det trådiga på den rivna
ingefäran.
(bild och recept från citygrossmatkasse)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar