16.2.14

Hembakta hamburgerbröd




Jisses så gott! Kommer nog aldrig mer köpa färdiga hamburgerbröd. Så gott. Receptet kommer från Leila.

25 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7–8 dl vetemjöl special
Ägg till pensling

1.
Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.

2.
Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

3.
Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

4.
Sätt ugnen på 175 grader.

5.
Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i 12 bitar, knåda och forma till bullar.

6.
Jäs i cirka 30 minuter under bakduk på en bakplåt med bakplåtspapper.

7.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer: