21.2.14

Asiatisk fläskkarré, gurksallad med granatäpple och sötsur dressing

(bild från citygross.se)

Denna rätt går definitivt rätt upp på topp 3 listan av godaste maträtter jag nånsin lagat. Jisses, så gott! Recept och bild från citygross matkasse.  



1 pkt nudlar
600 g benfri fläskkarré
0,5 msk raps/matolja


Sås:

3 msk japansk soja
3 msk sweet chilisås
1 msk råsocker
0,25 vitlök
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar


Dressing:

1 lime, saften
1 msk ljussirap
1 msk japansk soja


Gurksallad:

1 gurka
1 röd lök
1 pkt fetaost
0,5 röd chilifrukt
1 granatäpple

Så här gör du

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skiva och skär köttet i strimlor. Blanda samman ingredienserna till såsen, soja, sweet chili, råsocker, riven vitlök, salt och peppar. Bryn köttet runt om i olja och häll på lite av såsen i taget när köttet är brynt. Köttet ska inte koka i såsen utan fastna runt om och ge fin färg och göra det härligt geggigt.
  3. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  4. Dela gurkan i fyra delar på längden, skär i bitar. Skala och hacka rödlöken, smula fetaosten grovt, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål.
  5. Halvera granatäpplet och banka ur kärnorna, blanda ner i gurksalladen.
  6. Servera.

Tips Det är viktigt att du inte häller på allt för mycket av såsen på en gång när du steker köttet. Pytsa i lite efterhand. Det får inte koka! Det ska vara härligt krispigt när det är klart.


Inga kommentarer: