(bild från citygross.se) |
Denna rätt går definitivt rätt upp på topp 3 listan av godaste maträtter jag nånsin lagat. Jisses, så gott! Recept och bild från citygross matkasse.
1 pkt nudlar
600 g benfri fläskkarré
0,5 msk raps/matolja
Sås:
3 msk japansk
soja
3 msk sweet chilisås
1 msk råsocker
0,25 vitlök
0,5 tsk
salt
2 krm grovmalen svartpeppar
Dressing:
1 lime,
saften
1 msk ljussirap
1 msk japansk soja
Gurksallad:
1 gurka
1
röd lök
1 pkt fetaost
0,5 röd chilifrukt
1 granatäpple
Så här gör du
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva och skär köttet i strimlor. Blanda samman ingredienserna till såsen, soja, sweet chili, råsocker, riven vitlök, salt och peppar. Bryn köttet runt om i olja och häll på lite av såsen i taget när köttet är brynt. Köttet ska inte koka i såsen utan fastna runt om och ge fin färg och göra det härligt geggigt.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen.
- Dela gurkan i fyra delar på längden, skär i bitar. Skala och hacka rödlöken, smula fetaosten grovt, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål.
- Halvera granatäpplet och banka ur kärnorna, blanda ner i gurksalladen.
- Servera.
Tips
Det är viktigt att du inte häller på allt för mycket av såsen på en gång när
du steker köttet. Pytsa i lite efterhand. Det får inte koka! Det ska vara
härligt krispigt när det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar