19.1.14

Chicken nuggets med kiwisallad och yoghurtssås



Jisses, vad det åts med god aptit när jag serverade detta! En ganska kräsen sexåring åt mer än hon brukar och elvaåringen gjorde tummen upp. Flera gånger. 


4 port.

2 msk raps/matolja
4 port ris

Ca 600 gram kycklingbröstfilé
1 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Sås:

0,5 burk yoghurt
2-3 msk sweet chili

Kiwisallad:

3 kiwi
2 tomater
0,5 påse maché

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll 2 msk olja, jämt fördelad på en plåt.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skär kycklingen i nuggetsstorlek.
  4. Ta fram 2 djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd, salt och vitpeppar.
  5. Doppa kycklingen i ägget, sen i ströbrödet och lägg dem på plåten. Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 min. vänd efter halva tiden.
  6. Skala och skär kiwi i bitar. Tärna även tomaten. Blanda allt i en skål. Lägg även salladen i en skål.
  7. Gör såsen. Rör ihop yoghurt och sweet chili i en skål.
  8. Servera.
(bild och recept från citygross matkasse)


Inga kommentarer: