Jisses, vad det åts med god aptit när jag serverade detta! En ganska kräsen sexåring åt mer än hon brukar och elvaåringen gjorde tummen upp. Flera gånger.
4 port.
2 msk raps/matolja
4 port ris
Ca 600 gram kycklingbröstfilé
1
ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
Sås:
0,5 burk
yoghurt
2-3 msk sweet chili
Kiwisallad:
3 kiwi
2
tomater
0,5 påse maché
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Häll 2 msk olja, jämt fördelad på en plåt.
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Skär kycklingen i nuggetsstorlek.
- Ta fram 2 djupa tallrikar. Vispa upp ägg i den ena. I den andra blandas ströbröd, salt och vitpeppar.
- Doppa kycklingen i ägget, sen i ströbrödet och lägg dem på plåten. Tillaga mitt i ugnen i ca 15-20 min. vänd efter halva tiden.
- Skala och skär kiwi i bitar. Tärna även tomaten. Blanda allt i en skål. Lägg även salladen i en skål.
- Gör såsen. Rör ihop yoghurt och sweet chili i en skål.
- Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar