25.12.13

Äppelsallad med fänkål och dill





Himmel så gott på julbordet! Fr o m nu kommer det bli en stående rätt på vårt julbord. Supersmarrigt tillbehör både till lax eller till julbordets småvarma. 


2 fänkålsstånd
1 rödlök
2 röda äpplen
1 dl finhackad dill

Dressing:
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt och nymalen svartpeppar

Till garnering:
1/2 granatäpple, kärnorna


1.

Strimla fänkålen tunt och lägg strimlorna i isvatten i ca 30 minuter så blir de krispiga och goda. Skala och skiva rödlöken, kärna ur och skiva äpplena.


2.

Häll av vattnet från fänkålen och blanda samman allt i en skål. Vispa ihop dressingen, smaka av och häll den över salladen.


3.

Garnera till sist med vackra granatäppelkärnor och servera.


(recept Monika Ahlberg)






Inga kommentarer: