Himmel så gott på julbordet! Fr o m nu kommer det bli en stående rätt på vårt julbord. Supersmarrigt tillbehör både till lax eller till julbordets småvarma.
2 fänkålsstånd
1 rödlök
2 röda äpplen
1 dl finhackad dill
Dressing:
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt och nymalen svartpeppar
Till garnering:
1/2 granatäpple, kärnorna
1.
Strimla fänkålen tunt och lägg strimlorna i isvatten i ca 30 minuter så blir de krispiga och goda. Skala och skiva rödlöken, kärna ur och skiva äpplena.
2.
Häll av vattnet från fänkålen och blanda samman allt i en skål. Vispa ihop dressingen, smaka av och häll den över salladen.
3.
Garnera till sist med vackra granatäppelkärnor och servera.
(recept Monika Ahlberg)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar