4.11.13

Krispigt blomkålsris med curry





(googlad bild, bildkälla okänd)




Vissa recept måste jag bara testa för de låter så osannolika. Det här var ett sånt recept. Riva blomkål och steka med curry och vitlök?? Men guuuud, så gott! 



2 blomkålshuvud
3 msk smör
2 krm curry
0,25 vitlök
0,5 -1 tsk salt
1-2 krm vitpeppar



Riv eller hacka blomkålen. Smält smöret tillsammans med curry i en stekpanna och stek blomkålen med pressad vitlök i ca 10 minuter tillsammans med salt och peppar. Blomkålen ska fortfarande vara krispig när den är klar.



Jag gillar flingsalt, så jag valde flingsalt istället för vanligt salt. Gott när man får en tugga med lite sting av salt istället för att allt smakar salt. Perfekt att servera istället för ris, pasta eller potatis. Eller varför inte som det är, som en enkel lunchrätt? 



(originalrecept från citygrossmatkasse.se)




Inga kommentarer: