Smarriga, söta scones.
- 7 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 dl råsocker
- 125 g kallt smör
- 1 ekologiskt ägg
- 2 dl mjölk
- Ägg, mandelspån och råsocker till pensling
1
Sätt ugnen på 250 grader.
2
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3
Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4
Vispa samman ägg och mjölk.
5
Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg.
6
Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakbord och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8
Grädda dina scones gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
(originalrecept från leila.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar