17.10.13

Fransk köttgryta



Supergott! Tilltalade hela familjen.

4 portioner ris

ca 600 g skinka i bit
1 gul lök
125 gram champinjoner
1 msk raps/matolja
2 krm svartpeppar

2,5 dl vispgrädde
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk kalvfond/1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 tsk dijonsenap

0,5 gurka
2 morötter
0,5 isbergssallad

Så här gör du

1.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.

2.
Skär skinkan i tunna strimlor. Skala och riv löken. Skiva svampen. Bryn köttet och svampen i olja i en stekpanna, krydda med svartpeppar.

3.
Vispa ihop grädde, lök, mjöl, fond/buljong, soja och senap i en gryta. Låt det koka upp under vispning. Häll såsen över köttet i stekpannan. Låt det puttra ca 5 min.

4.
Gör salladen genom att skiva gurkan, strimla morötterna och salladen fint. Blanda i en skål.
Servera

Inga kommentarer: