Supergott! Tilltalade hela familjen.
4 portioner ris
ca 600 g skinka i bit
1 gul lök
125 gram champinjoner
1 msk raps/matolja
2 krm svartpeppar
2,5 dl vispgrädde
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk kalvfond/1 köttbuljongtärning
1 msk soja
2 tsk dijonsenap
0,5 gurka
2 morötter
0,5 isbergssallad
Så här gör du
1.
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
2.
Skär skinkan i tunna strimlor. Skala och riv löken. Skiva svampen. Bryn
köttet och svampen i olja i en stekpanna, krydda med svartpeppar.
3.
Vispa ihop grädde, lök, mjöl, fond/buljong, soja och senap i en gryta. Låt
det koka upp under vispning. Häll såsen över köttet i stekpannan. Låt det puttra
ca 5 min.
4.
Gör salladen genom att skiva gurkan, strimla morötterna och salladen fint.
Blanda i en skål.
Servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar