19.11.13

Agnetas kasslergryta med curry


4 port.

700 g benfri kassler
50 g margarin
3 tsk curry
1 vitlöksklyfta
1 stor purjolök
1 stor grön paprika
1 stor röd paprika
6 msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
salt och peppar



1.
Strimla kasslern och grönsakerna.


2.
Fräs curry, pressad vitlök, purjo och paprika i margarin tills grönsakerna mjuknat.


3.
Tillsätt tomatpurén och grädden. Låt det hela koka samman en stund .


4.
Lägg i kasslern och låt det puttra ytterligare en stund.


5.
Rör i creme fraiche strax innan rätten serveras.


6.
Smaka av med salt och peppar.




Servera med ris och grönsallad. Goda tillbehör: mango chutney, cashewnötter. 



Jag som egentligen inte är nån jättefantast när det gäller kassler tycker att den här grytan är riktigt, riktigt god. Jag använder inte riktigt så mycket curry som originalreceptet ovan dock. Mild och barnvänlig och egentligen ännu godare dagen efter. 




Inga kommentarer: