19.9.13

Ugnsbakad kyckling med dijon/basilikatäcke

4 port.

Ingredienser

Ca 600 gram kycklingbröstfilé
1 msk smör
1 tomat
2 msk dijonsenap
1,5 dl crème fraiche
0,5 vitlök
1 tsk basilika
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

4 portioner ris

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kycklingfiléerna på längden. Stek dem i smör så att de får en fin yta.
  3. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomatskivorna.
  4. Rör ut senapen i crème fraiche och pressa i vitlöken. Krydda med basilika, salta och peppra. Häll över kycklingen. Laga i ugn i 20-25 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
(Originalrecept och bild från citygrossmatkasse)


Riktigt gott. Men såsen var snålt tilltagen. Öka mängden om du som vi gillar sås!


Inga kommentarer: