Byt för allt i världen inte ut den japanska sojan mot kinesisk! Oj vad gott det här var. Nästa gång ska jag testa att byta ut karrén mot entrecote. Originalreceptet nedan påminde nämligen väldigt mycket om en strimlad entrecote-rätt jag fått en gång på en japansk restaurang. Men testa först originalreceptet nedan. Gott! Milt och gott.
4 port.
ca 600 g hel benfri fläskkarré
0,5 tsk salt
2 krm grovmalen peppar
2 msk rapsolja
1 tsk ingefära
3 msk chilisås
1 msk honung
2 msk japansk soja
Nudelsallad:
4 port nudlar
200 g vitkål
0,5 röd lök
2 raps/matolja
2 krm koriander
0,5 citron, rivet skal och pressad saft
0,5 urkärnad finhackad chili
2 krm salt
1-2 krm grovmalen svartpeppar
1.
Sätt på vatten till nudlarna.
2.
Skär karrén i skivor och sen i strimlor.
Lägg den i en skål, salta och peppra.
Häll på olja, ingefära, chilisås, honung och soja. Låt ligga tills det är dags att steka.
3.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
4.
Strimla kålen fint.
Skala och strimla löken.
Lägg i en skål och häll i olja, koriander, citronskal och citronsaft.
Finhacka chilin och och rör i den.
Smaka av med salt och peppar.
Skölj de kokade nudlarna och rör ner dem i salladen.
5.
Stek köttet med marinaden på hög värme.
6.
Servera och njut!
(recept och bild från citygrossmatkasse)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar