14.9.13

Äppelsmulpaj



Fyllning:
 ca 6 st äpplen
0,5 citron, saften
0,75 dl socker
1 tsk kanel


Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
125 g smör eller margarin

1 msk flytande margarin till formen
Milda vaniljvisp till servering


Fyllning:


1.

Sätt ugnen på 200 grader och smörj pajformen.


2.

Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25 x 20 cm) alternativt en rund form (26 cm).


3.

Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel.


Smuldeg:


4.

Lägg ner mjöl, socker och margarin i en bunke, blanda ingredienserna till en smulig deg.


5.

Strö smuldegen över äpplena.


6.

Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har fått fin gyllene färg.


7.

Servera med vaniljvisp.



(recept från Milda)



Inga kommentarer: