14.9.13

Äppelsmulpaj



Fyllning:
 ca 6 st äpplen
0,5 citron, saften
0,75 dl socker
1 tsk kanel

Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
125 g smör eller margarin

1 msk flytande margarin till formen
Milda vaniljvisp till servering

Fyllning:

1.
Sätt ugnen på 200 grader och smörj pajformen.

2.
Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25 x 20 cm) alternativt en rund form (26 cm).

3.
Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel.

Smuldeg:

4.
Lägg ner mjöl, socker och margarin i en bunke, blanda ingredienserna till en smulig deg.

5.
Strö smuldegen över äpplena.

6.
Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har fått fin gyllene färg.

7.
Servera med vaniljvisp.

(recept från Milda)



Inga kommentarer: