Fyllning:
ca 6 st äpplen
0,5 citron, saften
0,75 dl socker
1 tsk kanel
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
125 g smör eller margarin
1 msk flytande margarin till formen
Milda vaniljvisp till servering
Fyllning:
1.
Sätt ugnen på 200 grader och smörj pajformen.
2.
Skala och ta bort kärnhusen på äpplena. Skär i små bitar och lägg i en avlång form (ca 25 x 20 cm) alternativt en rund form (26 cm).
3.
Pressa saften från den halva citronen över äpplena och strö på socker och kanel.
Smuldeg:
4.
Lägg ner mjöl, socker och margarin i en bunke, blanda ingredienserna till en smulig deg.
5.
Strö smuldegen över äpplena.
6.
Grädda näst längst ner i ugnen ca 25-30 minuter tills pajen har fått fin gyllene färg.
7.
Servera med vaniljvisp.
(recept från Milda)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar