8.9.13

Kladdiga chokladmuffins / chokladmuffinsbakelser





20 st


2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g margarin eller smör


1.

Smält fettet och låt det svalna. 


2.

Vispa ägg och socker vitt och poröst.


3.

Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt och vaniljsocker. 


4.

Häll upp i formar och grädda i 200 grader 10-15 minuter i mitten av ugnen.




Om man vill kan man lägga en ruta blockchoklad på varje muffins när de är gräddade och låta den smälta. Även om jag gillar choklad så tycker jag det räcker med kakaon. Faktiskt. För himmel vilka smarriga kakor.


Vill man smarra till det ännu mer och göra det lite festligt kan man göra bakelser av dem. Här på bilderna har jag använt vaniljglass, men jag gissar att en klick grädde blir lika festligt och smarrigt. Bär, strössel, flagad mandel... det går nog bra med vilket som. 












Inga kommentarer: