14.8.13

Köttfärslimpa på pizzavis



4 port.

Färslimpa 
500 g blandfärs 
1 st ägg 
1 dl ströbröd 
1.5 dl mjölk 
1 st gul lök, finhackad 
1 st vitlöksklyfta 
1 tsk oregano 
2 tsk salt 

Tomatsås och topping 
2 dl passerade tomater 
1 st gul lök, finhackade 
1 st vitlöksklyfta finriven 
2 tsk timjan 
2 tsk pizzakrydda 
socker 
salt 
svartpeppar 
2 dl mozzarella i grova bitar 
2 dl färska champinjoner, skivade 
50 g rökt skinka, i grova strimlor 

Gör så här

1.
Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.

2.
Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.

3.
Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.

4. 
Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.

I originalreceptet rekommenderas att man serverar med pasta eller pressad potatis och sallad. Jag säger att det räcker mer än väl att servera sallad till. Riktigt riktigt gott.

UPDATE: Ugnsstekta potatisklyftor var supergott till!

(Bild och originalrecept från recept.nu)


Inga kommentarer: