4 port.
Färslimpa
500
g blandfärs
1
st ägg
1
dl ströbröd
1.5
dl mjölk
1
st gul lök, finhackad
1
st vitlöksklyfta
1
tsk oregano
2
tsk salt
Tomatsås och
topping
2
dl passerade tomater
1
st gul lök, finhackade
1
st vitlöksklyfta finriven
2
tsk timjan
2
tsk pizzakrydda
socker
salt
svartpeppar
2
dl mozzarella i grova bitar
2
dl färska champinjoner, skivade
50
g rökt skinka, i grova strimlor
Gör så här
1.
Blanda
samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast
form.
2.
Fräs lök
och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3
minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med
svartpeppar.
3.
Toppa din
köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost
över.
4.
Baka
köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter.
I originalreceptet rekommenderas att man serverar med pasta eller pressad potatis och sallad. Jag säger att det räcker mer än väl att servera sallad till. Riktigt riktigt gott.
UPDATE: Ugnsstekta potatisklyftor var supergott till!
(Bild och originalrecept från recept.nu)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar