(bild från alltommat.se) |
4 port.
4 kotletter eller karréskivor
2 krm peppar
Marinad:
1 msk olja
1/dl japansk soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
2 tsk riven färsk ingefära
Portvinssoja:
1 dl japansk soja
1 dl portvin
Garnering:
1 msk sesamfrö
1.
Skär kotletterna fria från ben och fett. Dela dem i två bitar på längden.
2.
Blanda samman marinaden och marinera köttskivorna några timmar.
3.
Portvinssoja: Blanda lika delar soja och portvin så den är färdig innan du börjar grilla.
4.
Trä upp köttet på grillspett. Strö över sesamfrön. Grilla dem 2-3 minuter per sida.
5.
Servera med portvinssoja
Jag valde kotletter, glömde sesamfröna, skippade portvinssojan och använde mald ingefära istället för färsk. Riktigt riktigt gott. Förvånansvärt saftigt.
(originalrecept från alltommat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar