24.9.12

Kycklingsoppa med ingefära


Mild och god soppa. Och relativt snabblagad.  

4 port.

1 röd lök
3 morötter
smör till grytan
5 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 tärningar hönsbuljong eller 3 msk fond
1 bit färsk ingefära (5-7 cm)
3 tsk ketjap manis (soja)
flingsalt, malen svartpeppar

Till servering och garnering:
jasminris, grovt hackad persilja och ett gott bröd

1.
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Finhacka löken. Skala och skär morötterna i stavar. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

2.
Hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och kyckling i smöret. Häll på vattnet och grädden. Tillsätt buljongtärningarna eller fonden och morotsstavarna. Skala och riv ner ingefäran. Låt koka upp.

3.
Sänk värmen och smaka av med soja, salt och peppar. Låt soppan småputtra i ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar.

4.
Garnera soppan med hackad persilja och servera med ris och bröd.

(originalrecept från Leva&Bo)

Alternativ: Byt ut persiljan mot färsk koriander!

Inga kommentarer: