24.8.12

Knäckig äppelkaka




 Jisses så god! Himmelsk! Hoppa absolut inte över den grovmalda kardemumman.

1 st ekologiskt ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör, smält
4-5 st syrliga svenska äpplen
Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning smör till formen
Råkräm, ca 8 portioner
1 st vaniljstång
3 st ekologiska äggulor
1 dl strösocker
6 dl vispgrädde
Gör så här


Äppelkaka


1. 

Rör samman ägg, strösocker och vatten.


2. 

Rör ner smält smör.


3. 

Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.


4.

Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.


5. 

Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.


6. 

Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).



Råkräm


7. 

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.


8. 

Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.


9. 

Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.


(recept och bild kommer härifrån)

Inga kommentarer: