Jisses så god! Himmelsk! Hoppa absolut inte över den grovmalda kardemumman.
1 st ekologiskt ägg
2 dl strösocker
1 tsk vatten
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör, smält
4-5 st syrliga svenska äpplen
Strösocker, grovmalen kardemumma och smör att strö över innan gräddning smör till formen
Råkräm, ca 8 portioner
1 st vaniljstång
3 st ekologiska äggulor
1 dl strösocker
6 dl vispgrädde
Gör så här
Äppelkaka
1.
Rör samman ägg, strösocker och vatten.
2.
Rör ner smält smör.
3.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
4.
Fyll smeten i en välsmord form, lägg på tunna äppelskivor som en solfjäder.
5.
Strö över lite strösocker, grovmalen kardemumma och lägg på några smörklickar.
6.
Grädda kakan i 25-30 minuter till en gyllene färg i 175 grader (varmluft).
Råkräm
7.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
8.
Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt.
9.
Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten.
(recept och bild kommer härifrån)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar