27.12.11

Citronsill


Lag:

3 nejlikor
1 tsk hela vitpepparkorn
1 tsk hela kryddpepparkorn
1,5 dl socker
1,5 dl vatten

1 msk rivet citronskal
1,5 dl pressad citron
1 gul lök i tunna ringar
10 cm skivad purjolök
1 dl hackad dill
230 g femminuterssill i bitar (avrunnen vikt)

Gör så här
Blanda samtliga ingredienser utom citron till lagen, koka upp och låt svalna. Tillsätt citronskal och -saft och blanda. Varva lök, purjolök, dill och sill i en skål eller glasburk. Häll på den avsvalnade lagen.

Håller cirka 1 vecka i kylskåp.

Jag hade varken gul lök eller purjolök, så jag använde rödlök istället. Kanongott! Ser trevligt ut med den röda löken dessutom.

(Receptet har jag hittat här)

Inga kommentarer: