10.1.12

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

4 port.

600 g kycklingfilé
1 msk olja
salt och peppar
1 tomat
3 msk hackad basilika
3 msk dijonsenap
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
4 port tagiatellepasta

1.
Sätt ugnen på 200 grader.

2.
Bryn kycklingfiléerna runtom i oljan så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form.

3.
Skiva tomaten tunt och lägg på kycklingfiléerna. Strö över basilikan. Rör ut dijonsenapen med grädden och pressa i vitlöken. Häll det över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72 grader. (Kyckling i mindre bitar går fortare att tillaga).

4.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

5.
Servera gratäng och tagiatelle.

(Recept från Icas billiga veckan meny)

Inga kommentarer: