17.9.11

Toscakaka

100 g margarin eller smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/d grädde eller mjölk

Glasyr:
100 g margarin eller smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
75 g mandelspån

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, matfett och vätskan. Häll smeten i formen.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min 175 grader.

Förbered under tiden glasyen. Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan.

Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills den fått fin färg.

Inga kommentarer: