17.9.11

Toscakaka






100 g margarin eller smör 
2 ägg 
1 1/2 dl socker 
2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 1/2 dl grädde eller mjölk 

 Glasyr: 
100 g margarin eller smör 
1 dl socker 
2 msk vetemjöl 
2 msk mjölk 
75 g mandelspån 

Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 

Smält matfettet och låt det svalna. 

Vispa ägg och socker pösigt. 

Tillsätt mjölet blandat med bakpulver, matfett och vätskan. 

Häll smeten i formen. 

Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 min 175 grader. 

Förbered under tiden glasyren. 

Blanda samman ingredienserna i en kastrull. 

Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. 

Bred glasyren på kakan. 

 Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda ytterligare 15 min eller tills den fått fin färg.



Inga kommentarer: