20 st
200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
ca 1 dl hallonsylt
20 veckade pappersformar
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret, sockret och vaniljsockret smidigt. Blanda bakpulvret med mjölet och arbeta in det i smör- och sockerblandningen.
2.
Forma degen till en rulle och låt den vila en stund. Skär rullen i 20 lika stora bitar och rullar och en till runda kulor som läggs i pappersformarna.
3.
Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt. Grädda kakorna mitt i ugnen 12-15 minuter.
Hallongrottorna går utmärkt att frysa. Haha, jag bara skojar! De är ju försvinnande goda, det lär inte bli några över att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar