13.9.11

Grottgott - Hallongrottor



20 st


200 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl
ca 1 dl hallonsylt

20 veckade pappersformar




1.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret, sockret och vaniljsockret smidigt. Blanda bakpulvret med mjölet och arbeta in det i smör- och sockerblandningen.


2.

Forma degen till en rulle och låt den vila en stund. Skär rullen i 20 lika stora bitar och rullar och en till runda kulor som läggs i pappersformarna.


3.

Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt. Grädda kakorna mitt i ugnen 12-15 minuter.


Hallongrottorna går utmärkt att frysa. Haha, jag bara skojar! De är ju försvinnande goda, det lär inte bli några över att frysa in. 



Inga kommentarer: