8.8.11

Blomkåls- och brococoligratäng med skinka och Västerbottensost

4 port.

800 g blomkål
500 g broccoli
250 g rökt skinka i bit
2 dl lättcreme fraiche
2 Västerbottensost
1 dl finhackad bladpersilja
salt, peppar
valnötter

1.
Dela blomkål och broccoli i buketter och förväll dem i lättsaltat vatten i ca 5-10 min. Häll av vattnet och lägg dem i en smord ugnsform eller 4 portionsformar.

2.
Skär skinkan i små tärningar. Blanda skinka, lättcreme fraiche, ost och persilja i en bunke. Smaka av med salt och peppar.

3.
Bred röran ovanpå blomkålen och broccolin. Gratinera i ugn, 225 grader, i 15-20 minuter. Osten ska ha fått färg.

Jag skippade valnötterna och stekte upp bacon i bitar istället för skinka. Gott!

Inga kommentarer: