31.7.11

Lätta pizzabullar



Ett viktväktarrecept! 

20 st bullar 

1 burk Viktväktarnas Fraiche naturell 
1 tsk honung 
1/2 tsk salt 
1/2 pkt jäst 
4 dl vetemjöl 
3 msk finhackade soltorkade tomater 
1 msk av tomaternas olja 
1 tsk smulad pizzakrydda 
3 msk finriven parmesanost vatten till pensling 



 Värm fraichen till 37 grader på svag värme. 

Rör i honung, salt och jäst. 

Häll det mesta av mjölet i en bunke, arbeta in fraichblandningen, tomathack, olja och pizzakrydda till en blank och lite lös deg. Låt jäsa 30-40 minuter. 

Knåda degen och kavla ut den till en stor fyrkant. 

Strö på riven parmesan, rulla ihop och skär i 20 bitar. Lägg dem i små formar. 

Jäs igen ca 30 minuter. 

Pensla lätt med vatten. 

Grädda i 225 grader i 8-10 minuter tils de är läckert pösiga.




Inga kommentarer: