Ett viktväktarrecept!
20 st bullar
1 burk Viktväktarnas Fraiche naturell
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1/2 pkt jäst
4 dl vetemjöl
3 msk finhackade soltorkade tomater
1 msk av tomaternas olja
1 tsk smulad pizzakrydda
3 msk finriven parmesanost
vatten till pensling
Värm fraichen till 37 grader på svag värme.
Rör i honung, salt och jäst.
Häll det mesta av mjölet i en bunke, arbeta in fraichblandningen, tomathack, olja och pizzakrydda till en blank och lite lös deg. Låt jäsa 30-40 minuter.
Knåda degen och kavla ut den till en stor fyrkant.
Strö på riven parmesan, rulla ihop och skär i 20 bitar. Lägg dem i små formar.
Jäs igen ca 30 minuter.
Pensla lätt med vatten.
Grädda i 225 grader i 8-10 minuter tils de är läckert pösiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar